Tidsrom:

25.09.2017 - 28.09.2017

Pris:

Gratis

Klassetrinn:

  • Småskolen

Fagtilknytning:

  • Kunst og håndverk
  • Norsk

 

  

Familiekomedien GREGER GRINEBITER

 

Greger Grinebiter, hedersmedlem i Foreningen For Grinebitere, Surpomper og andre Gretne Gubber, får sitt livs utfordring i det kjeftsmellen Dordi Fuglesang flytter inn i naboleiligheten; i en heftig duell må de finne ut hvem som er den sureste av de to. Kanskje finner de ut at de ikke er så forskjellige som de tror, og heller vil være gretne, men gode sammen.

Forestillingen er laget av Open Window Theatre og er basert på Camilla Kuhns bok “Hvordan Greger Grinebiter havnet i bitter duell og alt nesten ble helt rosa”. Det er en familiekomedie som skaper både latter og undring hos både store og små publikumere. Med en fin blanding av skuespill, sang, masker, dukker og animasjon, har forestillingen et dynamisk og overraskende uttrykk.

Med morsomme karakterer og spennende situasjoner har forestillingen likevel et alvorlig bakteppe og tar opp tema som fremmedfrykt og fordommer, ensomhet og behovet mennesker har for kjærlighet og vennskap.

CORNERTEATERET

28.09 –  kl 12.00 – 50 plasser

 

www.openwindowtheatre.com

 

Det internasjonale bergenskompaniet Open Window Theatre

Det er viktig for OWT å ta opp tema som barn kan både oppdage, le av og se alvoret i. Med humor som virkemiddel håper kompaniets kunstneriske leder, Dominika Minkaz-Sira å nå ut til barn og voksne med et budskap om å være åpne i sinnet og skape rom for alle, selv grinebitere og kjeftesmeller. Siden hun kom til Norge for ti år siden, har hennes målsetting vært at et flerkulturelt samfunn som Norge, også må ha flerkulturelt kunstuttrykk, spesielt for barn.

Bergenskunstneren Arild Brakstad, som har stått bak suksessene Svartediket (DNS 2010) og Det Sorte Gullet, har debutert som dukkefører og gir liv til forestillingens tittelperson.

Berlin-baserte Sandra Kolstad har sammen med Bjarni Frimann Bjarnason satt stemningen med elektronika-musikk som er spesialskrevet for denne forestillingen.

Open Window Theatre er et samarbeid over landegrenser, og har i dette prosjektet engasjert eksperter på figurteater fra Polen: stjerneregissør Przemyslaw Jaszczak, som allerede har 14 forestillinger bak seg i en alder av 26 år og scenografien er laget av Mateusz Mirowski som har doktorgrad i kunstformen. De to har tidligere samarbeidet rundt flere forestillinger også OWT sin første forestilling, Snill.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=EYNPU1KTQ7Q

 

Regi: Przemyslaw Jaszczak

Manusbearbeidelse: Magda Zarnecka

Scenogarfi og animasjon: Mateusz Mirowski

Musikk: Sandra Kolstad og Bjarni Frimann Bjarnason

Skuespillere og dukkeførere: Dominika Minkacz-Sira og Arild Brakstad

Stemmer: Andreas Hadsel Opsvik, Stein Ove Tellefsen Øygardslia

Teknisk ansvarlig: Jon Eirik Sira

Lydbearbeidelse: Christer Hjelmeland

Produsent: Ingrid Saltvik Faanes

Facebook: Open Window Theatre

 

 

 

Booking


Arrangementet er utgått.