Tidsrom:

24.08.2017 - 01.11.2017

Pris:

Gratis

Klassetrinn:

  • Småskolen
  • Mellomtrinnet

Fagtilknytning:

  • Kunst og håndverk
  • Norsk
  • Samfunnsfag

SKATTEJAKT PÅ MUSEET

 

Hva er et museum? Hva finnes i ditt drømmemuseum?

 

Midt i Bergen by ligger det et 120 år gammelt hus med mer enn 35.000 spennende, vakre og forunderlige gjenstander. Sammen med elevene går vi på oppdagelsesferd i bygget og ser nærmere på noen av alle de utstilte gjenstandene som museet eier.

Det blir omvisning og kreative oppgaver. Vi besøker blant annet Sølvskatten og Designlab i KODE 1. Gjennom dialog, oppgaver og egen utforsking i utstillingene undersøker vi hva et museum kan være.

 

Aktuelle kompetansemål:
Norsk: Lytte, ta ordet etter tur og gi respons til andre i samtaler. Sette ord på egne følelser og meninger. Fortelle sammenhengende om opplevelser og erfaringer. Lytte etter, forstå, gjengi og kombinere informasjon. Bruke et egnet ordforråd til å samtale om faglige emner, fortelle om egne erfaringer og uttrykke egne meninger.
Kunst og håndverk: Gjenkjenne og beskrive enkle bruksgjenstander. Undersøke, visualisere og presentere hvordan enkle bruksgjenstander har fått sin form, fra idé til ferdig produkt. Samtale om sin opplevelse av samtidskunst. Samtale om bygninger med forskjellige bruksfunksjoner i nærmiljøet.

 

PASSER FOR: 1. – 4. TRINN
STED: KODE 1, NORDAHL BRUNS GATE 9
TID: TIRSDAG – FREDAG FRA KL. 11
VARIGHET: 45 – 60 MINUTTER
PERIODE: HØSTSEMESTER 2017
ANTALL ELEVER: INNTIL 30 PER GRUPPE
FAGTILKNYTNING: NORSK, KUNST OG HÅNDVERK

Arrangementet er fullbooket.