Tidsrom:

20.09.2017 - 20.05.2018

Pris:

Gratis

Klassetrinn:

  • Mellomtrinnet
  • Ungdomstrinnet

Fagtilknytning:

  • Musikk

«Mathisen/Breistein» skriver egenkomponert musikk i idiomet moderne melodisk jazz. Komposisjonene baserer seg på det soniske samspillet mellom saksofonen og gitaren. Låtene er et felles resultat av Inges og Svein Rikards musikalske reiser og de er skrevet med tanke på å utfylle hverandre i et helhetlig uttrykk.
Med denne produksjonen får publikum mulighet til å oppleve de mange lyd- og klangmulighetene man har med elektrisk gitar, saksofon og elektronikk.
Låtene har en lengde på 4-7 minutter som gjør at det blir naturlig å ha en dialog med publikum om det de nettopp har hørt.
Da vi som utøvere har spilt på utallige scener i mange år, har vi samtidig også lang erfaring med å undervise og formidle musikk til barn og unge.

Vi er opptatt av å fremme de forskjellige mulighetene med instrumentene våre, både «tradisjonelle» og mindre vanlige metoder og roller. Et eksempel på dette kan være at saksofonen og gitaren bytter om på hvem som komper og hvem som er melodisk formidler.

Vi i vår musikk har valgt å sette fokus på samspill og improvisasjon mellom akustiske og elektroniske instrumenter. Elementer ved gitarsoundet, bruk av gitareffekter og elektronikk gjenspeiler musikken vi vokste opp med og der vi startet som musikere. Utviklingen vi har hatt som musikere og komponister ønsker vi å formidle til vårt publikum. Slik kan de unge dra inspirasjon fra oss til sin egen utvikling.

Duoen skrev i 2017 et bestillingsverk («Mutant») til Nattjazz, og gir på starten av 2018 ut sitt debutalbum «Gadgets».

 

Vedlegg er komposisjonene:

«Gadgets»:

Og «Incave»:

Arrangementet er utgått.