Tidsrom:

08.11.2017 - 09.11.2017

Pris:

Fri entré!

Klassetrinn:

  • Småskolen
  • Mellomtrinnet

Fagtilknytning:

  • Musikk
  • Norsk

SJØFORSVARETS MUSIKKORPS (SFMK)

SFMK inviterer 1.-7. klasse til et musikalsk og filmatisk eventyr med Peter & Ulven!

DATOER og TID:

·        Onsdag 8. november 2017 kl.10:15 og kl. 11:30

·        Torsdag 9. november 2017 kl. 10:15 og kl.11:30

STED:

·        Fana kulturhus, Nesttun

VARIGHET:

·        35 minutter

PÅMELDING: sfmk.no/peterogulven – først til mølla, senest 1. okt. 2017

PETER & ULVEN – musikk av Sergej Prokofiev (1936), film av Suzie Templeton (2007).

Den russiske komponisten Sergej Prokofiev (1891 – 1953) ble så betatt av det russiske eventyret om Peter og ulven, at han skrev et av historiens meste kjente stykke programmusikk i 1936. Dette høyt verdsatte symfoniske dikt har gledet generasjoner av barn.

Det klassiske, russiske eventyret om Peter og ulven levendegjøres i den Oscar-vinnende animasjonsfilmen av Suzie Templeton fra 2007. Filmen har begeistret et stort publikum over hele verden – på fjernsyn, på dvd og i konserthus med musikk fremført av symfoniorkestre og blåseensembler. Denne nye animerte filmversjonen er av prisbelønte Suzie Templeton er basert på Prokofievs klassiske verk Peter og ulven fra 1936 er laget av det Oscar-vinnende Se-ma-for Studio i Polen og av Storm Studios i Norge. Denne vakre og musikalske tolkningen av historien er tidløs og moderne på samme tid, og kommer garantert til å være til stor glede for hele familien.

EVENTYRET

Eventyret skildrer en magisk verden hvor barn finner mot til å trosse sin frykt for det skumle og ukjente. Historien er mystisk, spennende og humoristisk.

Peter er en liten gutt som bor sammen med sin bestefar ved en eng i nærheten av skogen. Peter vår ikke lov til å gå utenfor gjerdet, fordi en ulv lurer i buskene. En vårdag er Peter ute sammen med vennene sine: en fugl, en katt og en morsom, vimsete liten and. Peter trosser bestefarens advarsler, kommer seg utenfor gjerdet, og dagen forvandler seg til et spennende og morsomt eventyr når ulven plutselig dukker opp – og etter hvert jegere som er ute etter ulven.

MUSIKKEN

Vi får høre den spennende historien om Peter og ulven fortalt i ord og toner. Sergej Prokofiev har gjenskapt eventyret gjennom å bruke instrumentenes særegne klanger og uttrykk. Hver figur har sitt eget instrument og sitt eget tema. Peter er i originalversjonen beskrevet som sorgløs og glad av strykerne i orkesteret, og bestefaren har fått fagottens dype brummetoner. Kattens bløte og listende skritt beskrives av klarinetten, og fløyten er den tapre fuglen i historien. Den stakkars anden, som er en av Peters beste venner, er det oboen som beskriver. Ulven selv er mørke og truende horn, og når slagverket spiller opp i sin strenge rytmikk ligger ulven dårlig an; da er det nemlig jegerne som gjør sitt inntog.

Prokofiev har skrevet det berømte stykket slik at det også er en innføring for barn i orkestermusikk. Musikken er både iørefallende og vakker, og de enkelte instrumentene blir grundig presentert for tilhørerne. Selv om man ikke kjenner eventyret eller musikken fra før, er det lett å følge med selv for de aller minste, og ledsaget av musikken får historien et engasjerende, morsomt og spennende innhold.

Peter og ulven ble urframført i Moskva 8. juni i 1937. Sergej Prokofiev var en kjent komponist og pianist i sin samtid. Han startet tidlig å arbeide som komponist, og skrev sin første opera alt da han var ni år. Hans tonespråk var først radikalt, men senere skrev han verk i en konvensjonell og folkelig form. Prokofiev hadde en svært stor produksjon, og skrev blant annet sju symfonier, fem klaverkonserter, ni sonater, to fiolinkonserter, flere operaer og ballettene Askepott og Romeo og Julie.

DIRIGENT: HALLDIS RØNNING

PÅMELDING: Interesserte bes melde seg her: sfmk.no/peterogulven

Vennligst oppgi ønsket dag og tid, navn på skolen med kontaktperson og kontaktinfo, klassetrinn og antall elever.

Skolene må selv sørge for transport av elevene til og fra Fana kulturhus. 

Vel møtt!

Sjøforsvarets musikkorps,

Kate Augestad, produsent

Epost: kaugestad@mil.no

Tlf: A: 55546257

 

Kompetansemål til Peter og Ulven – SFMK Peter og ulven forarbeid – SFMK Peter og ulven quiz – SFMK SFMK og Peter & Ulven 2017

Booking


Arrangementet er utgått.