Tidsrom:

05.02.2018 - 23.03.2018

Pris:

Gratis!

Klassetrinn:

  • Mellomtrinnet
  • Ungdomstrinnet

Fagtilknytning:

  • Kunst og håndverk
  • Musikk

Prosjekt Opera – Den Flyvende Hollender.

Inspirasjonskurs og generalprøve

 

Den kulturelle skolesekken i Bergen og Bergen Nasjonale Opera har i en årrekke hatt et godt samarbeid. Elever på ungdomskolene i Bergen får gjennom samarbeidet møte operakunst på et profesjonelt nivå. I samarbeid med Hordaland fylkeskommune gir vi samme tilbud til videregående skoler.


Tilbudet er i to deler: et program som gir innføring i operasjangeren for elevene på skolen, og deretter generalprøve i Grieghallen i Bergen.

Våre operapedagoger besøker skolen og møter elevene i klasse/gruppevis. De vil på en underholdende måte presentere tematikk, karakterer og komponist. I løpet av programmet, som tar ca to timer, vil elevene også bli aktivisert med noen lekende og praktiske utfordringer.

Vi kan tilby 2 inspirasjonskurs hver dag.  Det begrenses til 1 klasse per inspirasjonskurs.  Kursene gjennomføres vanligvis i tidsrommet kl. 0900 – 1100 og kl. 1130 – 1330.

På generalprøven i Grieghallen er det på tide å møte den storslåtte operaen – med fullt orkester og sangere, samt kostyme og scenografi – og til siste prøve før den store premièren!

Våre operapedagoger har mange års erfaring med å formidle opera til elever.

WAGNERS OPERA: DEN FLYVENDE HOLLENDER MARS 2018
INSPIRASJONSKURS: UKE 6 og 7.
GENERALPRØVE: 08. MARS 2017

Arrangementet er fullbooket.