Tidsrom:

25.09.2017 - 29.09.2017

Pris:

Gratis

Klassetrinn:

  • Småskolen

Fagtilknytning:

  • Kunst og håndverk
  • Mat og helse
  • Musikk
  • Samfunnsfag

Space is the place er en leken og finurlig teaterforestilling for barneskolen som retter fokus på søppel som ikke blir kastet. I forestillingen følger vi to snåle karakterer fra en fremmed planet og blir med i deres fascinerende og morsomme univers hvor de forklarer at alt søppelet som ligger rundt om kring egentlig er verdifulle rester og eiendeler fra deres medborgere på planeten. Forestillingen tar både i i bruk film, dans og dialog i scenerommet og skaper en mystisk og magisk stemning for elevene. I del to av forestilling blir elevene interagert i forestillingen gjennom en workshop hvor de skal hjelpe til med å selv skape figurerer basert på søppel som er funnet i nærområdet, slik at «søppelet» kan bli sendt avgårde i romskipet og gjenforent med sine venner og familie på den fremmede planeten. Forestillingen ønsker å rette fokus på gjenvinning og bevisstgjøring rundt miljø-tematikk, og samtidig ønsker den å oppmuntre og engasjere barns kreativitet gjennom å la dem få skape noe fint ut av det som man i utgangspunktet ser på som søppel

Forestillingen vil turnere til de ulike skolene i løpet av uke 39 (25.-29.september)

Fremføring: Skolens sal/klasserom/gymsal. Lokalet må være tilgjengelig en time i for og etterkant for opp- og nedrigg. Nærmere teknisk oversikt kommer ved booking. Om rommet kan mørklegges er det en stor fordel for opplevelsen av forestillingen, men den kan også spilles på plasser hvor det slippes inn lys.

Varighet: 2 skoletimer, fordelt på 45 min forestilling og 45 minutter workshop

Målgruppe:  1.-3.trinn

Antall: Opptil 100 elever pr.forestilling

Om utøverne. Forestillingen er skapt av scenekunstduoen Start Work som består av David og Irina Alræk. David har sin bakgrunn som filmskaper og har arbeidet med film og andre kunstneriske uttrykk siden ferdig utdanning i 2008. Deriblant flere prosjekter på nasjonale tv-kanaler og filmfestivaler i inn- og utland. Han arbeider også som utøver gjennom scenekunst-uttrykk som performance og dans. Irina har bachelor i teater/drama hvor hun i utdanningen bl.a. har arbeidet med Teater i undervisningen. Etter studiene har hun satt opp og spilt i forestillingen Krigen som hun turnerte med høsten 2016. Irina har gjort flere oppdrag som skuespiller i ulike roller for scene og film.

Arrangementet er fullbooket.