Tidsrom:

25.09.2019 - 13.12.2019

Pris:

Gratis

Klassetrinn:

  • Småskolen

Fagtilknytning:

  • Musikk

Bergendal Barneboogie Band startet opp i forbindelse med en barnelørdag ved Bergendal Gård i mai 2017. Haldis Bårdsen mottok et ønske fra Kulturkomiteen ved gården om å lage et arrangement som kunne inkludere flest mulig barn i både førskole- og småskole -alder.
Med den brede erfaringen Haldis har i fra musikalsk arbeid med barn, formet en ide seg om å fremme den unike barnesangskatten vi har her til lands gjennom mest mulig deltagelse fra barna.
Resultatet ble morsomme arrangement av klassiske barnesanger i en uhøytidelig og interaktiv konsert. Bergendal Barneboogie band er et band som oppfordret til allsang, deltagelse, spontane soloinnslag av modige publikummere, bevegelse til sangene, felles dirigering av bandet og det hele ispedd store doser humor og samtidig med fokus på musikalsk kvalitet. Første opptreden ble intet mindre enn en braksuksess og ved neste anledning, i august 2017, hadde ryktet om moroa spredd seg. Da møtte over 100 barn i alle aldre opp og hjelpes som vi koste oss alle sammen!

Prosjektet er ikke låst i sin form, vi legger til rette for de barna som ønsker å delta mye men også for de som helst vil lytte og sanse i fred. Vi strever etter å skape rom for alle, og på grunn av det høye musikalske nivået kan opplevelsen med å kun være lytter også oppleves som tilfredstillende.  

Vi håper dette kan være noe for deres yngste elever!

 

Om utøverne:

Haldis er en etablert dame i Bergens musikkliv. Hennes erfaring spenner seg fra et utøvende studieforløp fra Griegakademiet med trombone som hoved-instrument og vokal som bi-instrument, til en teoretisk masteroppgave om samspill i musikk pedagogikk ved Høgskolen på Vestlandet. Haldis har som trombonist jobbet med samtlige profesjonelle orkestre i Bergen; Sjøforsvarets Musikkorps Vestlandet, Bergen Philharmoniske Orkester, Bit20 ensemblet og Bergen Big Band. Den Nationale Scene har også vært arbeidssted, da som trombone-spillende og syngende musiker/skuespiller på musikalen Sugar. I tillegg vant hun Nattjazzens talent pris som vokalist etter kun ett år med undervisning i jazz-sang. Når hun ikke har oppdrag som musiker eller dommer i musikkonkurranser, jobber hun med å undervise barn og unge i Bergen Kulturskole. Haldis brenner for samspill, spilleglede og mestringsfølelse og engasjerer seg 100 % i det eller de hun måtte jobbe med.

 

I ryggen har Haldis tre svært erfarne musikere; Ugo Santangelo på gitar, Ole Marius Sandberg på bass og Hans Christian Dahlgaard på slagverk. Her åpner det seg mulighet for mye spontanitet og improvisasjon med et knippe av Bergens dyktigste musikere innen den rytmiske sjangeren.

 

Praktisk info:

Konserten varer ca 35 min.

Vi tar med det vi trenger av utstyr.

Ca 30 min riggetid (i begge ender).

Best egnet for 1. og 2. trinn.

Maks 100 elever.

Gymsal, aula eller klasserom, jo mindre jo lettere å få bedre kontakt med barna.

Obs! Vi kan ikke svare på alle henvendelser, de som får tildelt konsert hører fra oss!

 

Arrangementet er fullbooket.