Tidsrom:

18.11.2019 - 29.11.2019

Pris:

Gratis

Klassetrinn:

  • Mellomtrinnet

Fagtilknytning:

  • Kunst og håndverk
  • Musikk
  • RLE

Carmen og kameratene
Er en miniopera for 2 sangere, en pianist og 4 dukker, basert på operaen Carmen av Bizet.
Den spilles for 4. – 7. klasse.

Carmen og kameratene
handler om hvordan Carmen klarer å lokke Jose vekk fra de gamle vennene sine.
Jose blir forelsket i Carmen. Escamillo og Micaela, som Jose var mye sammen med før, synes det er leit at de ikke kan være sammen alle fire. Men når Carmen har fått det som hun vil, er ikke Jose så spennende lenger. Da vil hun heller være sammen med en annen.
Det at Jose både mister de gamle vennene sine og at Carmen svikter ham, får fryktelige konsekvenser………
Historien bygger selvsagt på Bizets Carmen, en av de mest kjente operaene i verden, og selv om vi har tilrettelagt handlingen for et ungt publikum, er musikken den originale, flotte og fengende.
Alle karakterene er, foruten å bli fremstilt av sangerne, også representert gjennom dukker som gjør handlingen mer spennende visuelt samtidig som det appellerer til de yngste blant publikum.
Se utdrag: https://youtu.be/pzcZ7-sUyEI

Av og med:

Musikk: Georges Bizet
Tekst: Henri Meilhac og Ludovic Halévy, oversatt av Edvard Hoem.
Regi, konsept og dukker: Vera Rostin Wexelsen

Carmen: Mari Askvik – mezzosopran
Jose: Ole Morten Velde – tenor
Escamillo: Knut Christian Jansson – pianist
og
Carmen, Jose, Escamillo og Micaela som dukker.

Praktiske informasjon:
Skolen må ha et brukbart piano som står klart på spilleplassen når vi kommer.
Ellers har vi med det utstyret vi trenger – enkel scenografi og lysutstyr.

Størrelsen på scenen bør være ca 6m bredde og 4 m dybde. Vi spiller gjerne på gulvet i gymsalen eller i et annet egnet rom. Vi er fleksible og tilpasser oss i stor grad.

Lengde: ca 40 min.
Riggetid før forestilling: ca 40 min.
Nedrigg: ca 30 min.
Det er ønskelig med et par bærehjelpere før og etter forestillingen.

Mari Askvik (1988) har ein master i opera frå Operahøgskolen i Oslo og ein bachelor i klassisk song og opera frå Operahøgskolen i Oslo, Norges Musikkhøgskole og Griegakademiet i Bergen. Ho har studert ved blant anna Svein Bjørkøy, Randi Stene og Turid Karlsen.

Ho har dei siste sesongane blant anna gjesta RingsakerOperaen, Opera Østfold, Haugesund Kammeropera og Operaen i Kristiansund og OT Theater i Rotterdam.
Ho har medverka i nyskrevne verk ved Conservatorium van Amsterdam og Den Norske Opera & Ballett og gjesta Masque Kammeropera.
Mari gjer solistpartier i oratorier og kyrkjemusikalske verk og er også ein ettertrakta ensemblesongar. Ho er fast songar i Det Norske Solistkor og medlem av tidligmusikkensemblet Christian IV’s Vokalensemble i København.

Ole Morten Velde fra Karmøy startet sine musikkstudier ved Grieg Akademiet i Bergen og fortsatte siden ved det Kongelige Danske Musikkonsertvatorium i København. Sommeren 2013 ble han uteksaminert fra Operaakademiet ved den Kongelige Opera i København hvor han studerte sang under Susanna Eken.
Ole Morten gjorde sin opera debut i 2011 som Don Ottavio i Haugesund Kammeroperas produksjon av Don Giovanni og har siden gjort Remendado i Carmen og Roderigo i Otello ved den Kongelige Opera i København, Tamino i Tryllefløyten ved Ringsaker Operaen og Operaen i Kristiansund, Nemorino hos Opera di Setra/Opera Trøndelag, Fenton (Die lustige webber – Nicolai) ved Ringsakeroperaen m.fl.

Knut Christian Jansson, har studert klaver med Jiri Hlinka ved Grieg akademiet og Einar Henning Smebye ved Norges musikkhøgskule. Han har bl.a. vært solist med Bergen Filharmoniske Orkester, er ein særs aktiv kammermusikar og har arbeidet med musikarar som Tine Thing Helseth og Christian Lindberg. Han har spelt på ei rad festivalar, mellom Festspillene i Bergen, Borealisfestivalen, Østfold kammermuikkfestival og Fartein Valen-festivalen.

Vera Rostin Wexelsen har arbeidet innen norsk teater som skuespiller, instruktør, dramatiker og teatersjef i mer enn en mannsalder. Spesielt er hun opptatt av å formidle scenekunst til et ungt publikum.

Arrangementet er utgått.