Tidsrom:

02.10.2019 - 04.10.2019

Pris:

Gratis

Klassetrinn:

  • Mellomtrinnet
  • Ungdomstrinnet

Fagtilknytning:

  • Kroppsøving
  • Musikk
  • Samfunnsfag

Forestillingen vises i Studio Bergen:
(Nøstegaten 119, 5011 Bergen)

Onsdag 2. oktober
kl. 12:00-13:00 (fullt)

Torsdag 3. oktober
kl. 12:00-13:00 (fullt)

Fredag 4. oktober
kl. 12:00-13:00 (fullt)

Varighet: 60 minutter (inkl. etterprat)

OBS! Grunnet en feil, mottok vi ikke påmeldinger til dette opplegget på fredag 30. august. Feilen er rettet nå, men hvis du meldte deg på 30. august må du gjøre det igjen da vi kan se disse påmeldingene.

 

 

Echo Flux – Primal

Echo Flux er en dobbelforestilling som fokuserer på relasjoner mellom dans og musikk. Forestillingene «the departed Heart» og «Primal» byr på to spennende møter mellom en koreograf og en komponist som aldri har jobbet sammen før, og som blir utfordret i sin tilnærming til de to kunstfeltene og hvordan dette påvirker det å skape en forestilling sammen. Til DKS Bergen er «Primal» valgt, og vil bli vist i sin helhet.

I «Primal» handler det om dansen og musikken. En rituell trommelyd høres allerede når man finner setet sitt i salen. En danser står plutselig på scenen. Bevegelsene er både langsomme og raske, myke og harde, og danner grunnlaget for det som skal skje. Etter hvert kommer alle danserne på scenen og et organisert kaos utfolder seg samtidig som musikken øker i tempo og styrke. Danserne samler seg rundt et repeterende bevegelsesmønster. Noen ganger synkronisert, andre ganger i fri utfoldelse, men alltid er det energisk dans og musikk som er i fokus.

Echo Flux er en co-produksjon sammen med Festspillene i Bergen 2019 og hadde urpremiere 23. mai 2019.

Programmet er for mellom- og ungdomstrinnet og kan passe inn i fagene musikk, kroppsøving og samfunnsfag. Tilbudet er selvsagt gratis for skolene. Echo Flux – Primal er en energisk og tidvis morsom danseforestilling som vil være til stor glede for elever på mellom- og ungdomstrinnet. På Festspillene i Bergen gikk den for fulle hus både på kvelden og på matineen for familier på dagtid.

Vi tilbyr også danseworkshops for skolene med egen dansepedagog.

Workshop

I forkant av forestillingen tilbyr Carte Blanche bergensskolene besøk av dansepedagog Roskva Yasmin Andersen.

Elevene blir med på en inspirerende workshop à 90 minutter der de jobber med sentrale elementer fra forestillingen. På den måten blir de bedre kjent med dans som kunstform. Dette bidrar til at elevene får en praktisk innføring i kunstneriske uttrykk på høyt nivå og i en aktiv og pedagogisk setting.

Ønsker klassen workshop, oppgi dette ved påmelding, samt forslag til tidspunkt. For å avholde workshopen, trengs tilgang til gymsal/dansesal med musikkanlegg. Det anbefales at elevene har klær som egner seg til bevegelse.

Workshop tilbys til de som skal se forestilling. Workshop blir tilbudt i uke 38 og 39.

Lærerveiledning

Påmeldte klasser for tilsendt en lærerveiledning i forkant av forestillingen. Gjennom lærerveiledningen kan elevene, sammen med lærer, sette seg inn i tematikken og materialet til forestillingen og få kjennskap til Carte Blanches som kompani og samtidsdans som kunstform. Dette forbereder elevene på det de skal oppleve.

I lærerveiledningen vil det også være konkrete oppgaver klassene kan arbeide med før og/eller etter at de har deltatt på programmet, hvis ønskelig.

Etterprat

Etter forestillingen blir det en samtale med moderator og utøvere fra scenekanten. Her får elevene anledning til å stille spørsmål.

Arrangementet er utgått.