Tidsrom:

30.11.2018 - 30.11.2018

Pris:

Gratis

Klassetrinn:

  • Ungdomstrinnet

Fagtilknytning:

  • Engelsk
  • Kroppsøving
  • Musikk
  • Norsk

Foto: Helge Hansen / Carte Blanche

 

I Soufflette spør den Paris-baserte koreografen François Chaignaud: «hva om en person fra Middelalderen blåste luft gjennom våre lepper?».

I skumringslys trer skikkelser kledd i store ullkostymer frem, skikkelsene kaster seg inn i rytmiske ritualer krydret med lovsang. Danserne synger flerstemt mens de tramper, står på hodet, danser sammen og alene før de finner hverandre og blir en egen kult som skaper grunnlaget for en blomstrende finale.

I Soufflette blir vi med på en musikalsk reise som blåser liv i Middelalderens tradisjoner. Forestillingen utfolder seg som en berusende midtsommernattsfest full av liv, sang og danselyst.

Soufflette er en co-produksjon sammen med Festspillene i Bergen 2018 og hadde urpremiere 24. mai 2018.

 

Foto: Helge Hansen / Carte Blanche

 

Forestillingen vises i Studio Bergen:
(Nøstegaten 119, 5011 Bergen)

NYE FORESTILLINGSTIDSPUNKTER

Fredag 30. november
kl. 10:30-11:30
kl. 12:00-13:00

Varighet: 60 minutter (inkl. etterprat)

 

Workshop

I forkant av forestillingen tilbyr Carte Blanche bergensskolene besøk av dansepedagog. Elevene blir med på en inspirerende workshop à 90 minutter der de jobber med sentrale elementer fra forestillingen, for på den måten å bli bedre kjent med samtidsdans som kunstform.  Vi ønsker å bidra med en helhetlig innlemming av kunstnerisk uttrykk på høyt nivå i realiseringen av skolen sine læringsmål.

Ønsker klassen besøk av pedagogen, oppgi dette ved påmelding, samt forslag til tidspunkt. For å avholde workshopen, trengs tilgang til gymsal/dansesal med musikkanlegg. Det anbefales at elevene har klær som egner seg til bevegelse.

Workshop tilbys til dem som skal se forestilling. Tider for workshop kommer snarest.

 

Foto: Helge Hansen / Carte Blanche

Foto: Helge Hansen / Carte Blanche

 

Lærerveiledning

Påmeldte klasser får tilsendt en lærerveiledning i forkant av forestillingen.

Gjennom lærerveiledningen kan elevene, sammen med lærer, sette seg inn i tematikken og materialet i Soufflette og få kjennskap til Carte Blanche som kompani og samtidsdans som kunstform. Dette forbereder elevene på det de skal oppleve. I lærerveiledningen vil det også være konkrete oppgaver klassene kan arbeide med før og/eller etter at de har deltatt på programmet.

Foto: Helge Hansen / Carte Blanche

Foto: Helge Hansen / Carte Blanche

Navn (kontaktperson)

E-post

Skole

Klassetrinn

Antall deltakere

Adresse

Kontaktinformasjon / mobilnummer

Dato / Tid