Tidsrom:

02.09.2019 - 13.12.2019

Pris:

Gratis

Klassetrinn:

  • Mellomtrinnet
  • Ungdomstrinnet

Fagtilknytning:

  • Kunst og håndverk

Når vi tenker på en superhelt tenker vi ofte på en fiktiv karakter med overnaturlige krefter som redder verden i et parallellt univers. En superhelt kan derimot også være en virkelig person som verken kan fly eller løfte store gjenstander, men som har andre viktige egenskaper. Vi beveger oss i et landskap mellom fiksjon og virkelighet, og lar elevenes fantasi bestemme egenskaper til deres superhelt.

Kurset starter med at to instruktører drar ut til en skole for å demonstrere hva en fanzine kan være og hvordan vi lager én. Vi presenterer temaet for denne oppgaven; Den fenomenale superhelten!. En fanzine er en liten som alle kan lage for å hedre noen de virkelig setter pris på. Elevene får derfor en introduksjon til superhelt-temaet i form powerpoint presentasjon med ulike typer superhelter der vi nøster opp i hva og hvem en superhelt egentlig er.

På Ubåt Press blir elevene introdusert for boktrykkekunsten. De vil ta del i en bokproduksjon som vil resultere i en selvlagt fanzine bestående av deres egne tegninger. Her vil elevene oppleve og se hvordan bøker ble laget fra gammelt av; en prosess som viser ulike stadier i en bokproduksjon som trykking, registrering, falsing og bokbinding.

Arrangementet er utgått.