Tidsrom:

30.09.2019 - 12.12.2019

Pris:

Gratis for skolene

Klassetrinn:

  • Småskolen

Fagtilknytning:

  • Norsk

 

Tenk å plutselig få en vaskeekte konge som gjest i huset sitt!
Det fikk min farmor og farfar på 50-tallet. I anledning
Norgesmesterskapet på ski på Voss ble kong Olav innlosjert hjemme hos dem. Hele huset ble snudd på hodet før kongen skulle komme, for hvordan tar man egentlig imot en kongelig gjest? Kan man bruke vanlig sengetøy? Og hva vil han ha til frokost?

I denne figurteaterforestillingen forteller Lys levende Adele om alt det rare som skjedde da selveste kong Olav kom på besøk hjemme hos besteforeldrene hennes på Voss.
Farmors kongehus baserer seg på Adeles nyeste billedbok, illustrert av Elisabeth Moseng. Den er en frittstående fortsettelse av Oldefars ulveskinnspels og Farfars bombekrater, som begge tidligere har vært ute i Bergensskolene gjennom Den kulturelle skolesekken.

Etter forestillingen kommer Adele på forfatterbesøk til elevene i klasserommene deres. Da blir det mulighet for dem til å stille spørsmål, vi fordyper oss mer i tematikken fra boka, i hva det vil si å være en forfatter og skrive bøker basert på familiefortellinger, og samtidig være skuespiller og lage teater av bøkene.

Spillested: Adele kommer til skolen.
Rom: 5×5 m gulvplass til scenografi, hel/delvis blending.
Målgruppe: 1.-4. trinn, Maks 90 elever på forestilling, maks 30 elever på hver gruppe under forfatterbesøk.
Tid: Opprigg: 90 min/Forestilling: 50 min/Nedrigg og pause: 60 min/Forfatterbesøk: 20-30 minutter per gruppe, maks 3 grupper totalt.
Tilbys høsten 2019: uke 40, 45, 47 og 50

Skuespiller, manus, dukker, scenografi, teknikk: Adele Lærum Duus
Musikk: Hallvard Lærum
Regi og manus: Annicke Gill

For spørsmål: adele@duus.cc
Nettside: www.lyslevendeadele.no

 

Arrangementet er fullbooket.