Tidsrom:

05.03.2020 - 03.04.2020

Pris:

Gratis for skoleelever

Klassetrinn:

  • Småskolen
  • Mellomtrinnet

Fagtilknytning:

  • Kunst og håndverk
  • Musikk
  • Norsk
  • RLE
  • Samfunnsfag

«En farfar i livet sku alle ha…» sang Odd Nordstoga. «Men hvorfor?»sier Eilif til Emma.» Jo, fordi da får du 5 kr hver gang du har vært på besøk, og du kan dra på fisketur sammen og han kan lære deg ting du ikke kan fra før også – og så får du kake når du feirer bursdagen hans».

Men Eilif har ingen bestefar. «Det kan vi fikse» sier Emma – «jeg vet hvor de fins».

Slik starter historien om Emma og Eilif. De går inn på et gamlehjem og der møter de en ensom mann som mistet sin elskede kone Johanna for lenge siden. Han blir med på ”leken” som bestefar til Eilif. Slik utvikler de et nært vennskap til gjensidig glede. Barna får møte en klok og snill bestefarperson som de kan lære mye av, og den gamle mannen får oppleve vennskap, glede og inspirasjon på sine eldre dager.

«Kan du plystre, Johanna» bygger på Ulf Starks bok ved samme navn. Vi presenterer den som en figurteaterforestilling hvor det lekes med proporsjoner mellom mennesker, dukker, masker og rom, skal vi skape historien om møtet mellom Eilif og Nils. På scenen utspiller handlingen seg lett i ulike perspektiver – små univers åpenbarer seg gjennom bruk av enkel scenografi i form av tre kasser på scenen, som transformeres fra rom på sykehjemmet, til treet i hagen, engen hvor de løper med drager og gravlunden hvor Nils til slutt ender.

Forestillingen handler om de store spørsmål i livet: Kjærlighet, vennskap, redsel, savn, ensomhet, samfunnets sosiale konvensjoner. Mellommenneskelig spørsmål av allmenngyldig karakter, men mest av alt, en historie om to barn og en eldre mann som blir glad i hverandre og som utvikler et nært forhold som kan gi publikum tanker rundt disse temaene.

Av og med Kompani13: Steinar Thorsen, Jorunn Lullau og Jan Holden. Regi: Lars Åkerlund.

www.kompani13.no

Målgruppe 1.-6.trinn

Spilles 5.-11. mars 30.mars til 3. april.

Alle dager kl 9.30 og 12.00

Sted: Cornerteateret, Møhlenpris

Plass til 60 elever pr forestilling.

Arrangementet er fullbooket.