Tidsrom:

14.06.2017 - 15.06.2017

Pris:

Gratis

Klassetrinn:

  • Småskolen
  • Mellomtrinnet

Fagtilknytning:

FLAATENBJØRK KOMPANI – Norge

NB: denne forestillingen spilles på skolene og krever en tilgjengelig gymsal!
Inntil 60 deltagende barn pr. forestilling, så fyll gjerne opp med flere elever/klasser hvis dere har fått bekreftet besøk.

Kun ledig torsdag 15. juni kl. 13.00

  • DKS-forestillinger: onsdag 14. juni kl 10.00 og 13.00 og torsdag 15. juni kl 10.00 og 13.00
  • Målgruppe: 6-10 år
  • Varighet: 50 min

«KANDISIA»

En morsom og leken teaterforestilling som involverer publikum og tar for seg et brennaktuelt tema.Publikum er i denne forestillingen med på gulvet, sammen med skuespillerne. Det er ingen statiske skiller mellom scene og sal, og publikum blir invitert til å delta og tenke høyt rundt hvordan vi skal håndtere myndighetenes tvangsreturnering av asylbarn. Publikum deles inn i grupper og gjennom lek og rollelek blir barna og skuespillerne alle en del av befolkningen i landet Kandisia.

I forestillingen møter vi jenta Kakadue, som sammen med sin familie har flyktet til Kandisia fra det krigsherjede landet Syrimando. De får asyl i Kandisia, og Kakadue lærer seg språket og vokser opp nesten som alle andre kandisiske barn. Men Kakadue bærer på en dyp hemmelighet. Faren har løyet om hvilket land de kommer fra. Det viser seg at de i virkeligheten ikke kommer fra Syrimando, men fra det fattige nabolandet Nugrinera, som ikke er rammet av krig…

Med utgangspunkt i den norske regjeringens praksis med tvangsreturnering av asylbarn har Flaatenbjørk kompani laget en forestilling som problematiserer rettferdigheten i det at barn som har bodd store deler av sitt liv i Norge blir kastet ut av landet.

FLAATENBJØRK KOMPANI har produsert forestillinger for Den kulturelle skolesekken i 10 år, og har turnert 12 av landets 18 fylker.

MINI MIDI MAXI I NY DRAKT

Teaterfestivalen MINI MIDI MAXI er tilbake i blomstrende prakt på forsommeren 2017! Etter 11 år med teaterfestival i november, flytter Vestlandske Teatersenter nå MINI MIDI MAXI til en lysere årstid.

Festivalperioden er utvidet fra en knapp uke til hele to uker, noe som gjør det mulig å avvikle hele MINI MIDI MAXI 2017 på vårt eget teaterhus, Cornerteateret på Møhlenpris.

MINI MIDI MAXI rendyrker sitt opprinnelige mål: profesjonell scenekunst kun for barn og unge. Vi vil som alltid  presentere mange nye, dyktige og spennende internasjonale teaterkompanier.

Under årets MMM-festival kan vi presentere 12 kompanier fra til sammen 8 land:
Spania, England, Danmark, Norge, Irland, Frankrike, Canada og Skottland.
Til sammen skal det vises 38 forestillinger!

MMM-nettside: www.teatersenter.no/mmm

Vestlandske Teatersenter
Tlf.: 55 30 21 40 | E-post: info@teatersenter.no | www.teatersenter.no
Adresse: Kong Christian Frederiks plass 4, 5006 Bergen (Cornerteateret)

Arrangementet er utgått.