Tidsrom:

10.02.2020 - 19.03.2020

Pris:

Gratis!

Klassetrinn:

  • Ungdomstrinnet

Fagtilknytning:

  • Musikk

Prosjekt Opera – La clemenza di Tito

Inspirasjonskurs og generalprøve:
For La clemenza di Tito anbefaler vi 8.-10. trinn spesielt.

Vitellia (sopranen Lauren Fagan) søker maktens tinde i La clemenza di Tio.

Tilbudet vårt gjennom DKS kaller vi Prosjekt Opera, og det er i to deler: Først et to timers inspirasjonskurs som gir innføring i operasjangeren for elevene på skolen, og deretter hele generalprøven i Grieghallen i Bergen.

Våre erfarne operapedagoger besøker skolen og møter elevene i klassen/ gruppevis. De vil på en underholdende måte presentere tematikk, karakterer og komponist. I løpet av dette inspirasjonskurset, som tar cirka to timer, vil elevene også bli aktivisert med noen lekende og praktiske utfordringer.

Generalprøve i Grieghallen 19. mars 2020

På generalprøven i Grieghallen noen uker senere er det på tide å møte den storslåtte forestillingen – og til siste prøve før den store premieren! Elevene får altså en unik mulighet til å få sett hele oppsetningen før det vanlige publikummet. Vår versjon av La clemenza di Tito blir en fullscenisk opera, med spesiallagde kostymer og scenografi. Seks solister deltar, to av dem norske (Ingeborg Gillebo og Beate Mordal) sammen med kor og Bergen Filharmoniske Orkester.

Mezzosopranen Ingeborg Gillebo har «bukserollen» som den unge mannen Annio.

Litt om handlingen i Mozarts opera: Hva gjør du når den du er dypt forelsket i ber deg om å drepe for hennes skyld? I Mozarts opera La clemenza di Tito møter vi den unge mannen Sesto, som bestemmer seg for å ofre en av sine næreste venner, keiseren Tito, for å bli sett og elsket av den ærgjerrige Vitellia.

Originalhistorien er fra Romerriket i år 79, men den unge greske regissøren Rodula Gaitanou er inspirert av blant annet TV-serien House of Cards, og vil sette handlingen nær vår egen samtid.

Den greske regissøren Rodula Gaitanou legger Mozarts opera til vår egen samtid.

Operaen blir fremført på originalspråket italiensk, men norsk oversettelse blir vist over scenen, som ellers i BNOs forestillinger.

Les mer om utøverne, handlingen og se video-klipp på www.bno.no.

 

MOZARTS OPERA: LA CLEMENZA DI TITO våren 2020
INSPIRASJONSKURS: UKE 7 og 8 (altså i skoleukene 10.-14. febr. og 17.-21. febr.)
Inspirasjonskurset varer i cirka 2 timer.
GENERALPRØVE: TORSDAG 19. MARS  kl 11.
Generalprøven varer i cirka 3 timer, inkludert pause på 30 minutter.

Navn (kontaktperson)

E-post

Skole

Klassetrinn

Antall deltakere

Adresse

Kontaktinformasjon / mobilnummer

Dato / Tid