Tidsrom:

21.10.2019 - 04.11.2019

Pris:

Gratis

Klassetrinn:

  • Mellomtrinnet
  • Ungdomstrinnet

Fagtilknytning:

  • Musikk

Prosjekt Opera – Sweeney Todd

Inspirasjonskurs og generalprøve:
Anbefalt aldersgruppe for Sweeney Todd-prosjektet er 8.-10. trinn spesielt,
men også 6. og 7. trinn er velkomne til å søke.

Sweeney Todd: Musikalen om den djevelske barberen fra Fleet Street

Tilbudet vårt kalt Prosjekt Opera er i to deler: Først et to timers inspirasjonskurs som gir innføring i opera- (og musikal)sjangeren for elevene på skolen, og deretter hele generalprøven i Grieghallen i Bergen.

To av våre erfarne operapedagoger besøker skolen i uke 43 eller 44 og møter elevene i klassen/ gruppevis. De vil på en underholdende måte presentere tematikk, karakterer og komponist.
I løpet av dette inspirasjonskurset, som tar cirka to timer, vil elevene også bli aktivisert med noen lekende og praktiske utfordringer.

På generalprøven for Sweeney Todd i Grieghallen et par uker senere (4. november 2019) er det på tide å møte den storslåtte forestillingen – med fullt orkester og sangere på scenen – og til siste prøve før den store premieren! Elevene får altså en unik mulighet til å få sett hele oppsetningen før det vanlige publikummet.

Generalprøve i Grieghallen 4. november 2019.

Om musikalen Sweeney Todd: Med klassikeren Sweeney Todd av Stephen Sondheim (f. 1930) setter Bergen Nasjonale Opera opp en musikal for første gang. Mange kjenner historien fra spillefilmen med Johnny Depp i tittelrollen, og nå kan vi altså oppleve den blodtørstige barberen på scenen i Grieghallen, med i alt ni solister, kor og Bergen Filharmoniske Orkester.

Vi er i et tåkefylt og viktoriansk London, der den uskyldig dømte Sweeney Todd – spilt av den amerikanske batytonen Michael Mayes – kommer hjem etter å ha rømt fra en livslang fengelsstraff i Australia. I jakten på hevn dukker byens verste paibaker Mrs Lovett beleilig opp, og ikke lenge etter strømmer folk til for å nyte deres uvanlig velsmakende kjøttpaier i Fleet Street.

Caroline Wettergreen fra Fana er Johanna i Sweeney Todd.

Midt i dette burleske dramaet kan vi også følge den lyse og gryende kjærligheten mellom den unge sjømannen Anthony og Johanna, der den prisvinnende sopranen Caroline Wettergreen fra Fana skal være Sweeneys datter. Både sangene og dialogen i Sweeney Todd blir fremført på originalspråket engelsk, men norsk oversettelse blir vist over scenen, som ellers i BNOs forestillinger.

Den kulturelle skolesekken i Bergen og Bergen Nasjonale Opera har i en årrekke hatt et godt samarbeid. Elever på grunnskolene i Bergen får gjennom samarbeidet møte operakunst på et profesjonelt nivå. I samarbeid med Hordaland fylkeskommune gir vi samme tilbud til videregående skoler.

Les mer om våre skoleprosjekter og om Sweeney Todd her på hjemmesiden til Bergen Nasjonale Opera:

BNO.no

Vi kan tilby 2 inspirasjonskurs hver dag.  Det begrenses til 1 klasse per inspirasjonskurs.

Kursene gjennomføres vanligvis i tidsrommet kl. 0900 – 1100 og kl. 1130 – 1330 men vi er relativt fleksible.

SONDHEIMS MUSIKAL: SWEENEY TODD OKT/NOV 2019
INSPIRASJONSKURS: UKE 43 og 44.
GENERALPRØVE: Mandag 04. NOV 2019 kl 1100
(Generalprøven for Sweeney Todd varer i ca 2 timer og 45 minutt, inkludert 30 minutt pause. )

Arrangementet er fullbooket.