Tidsrom:

22.10.2019 - 07.11.2019

Pris:

Gratis

Klassetrinn:

  • Mellomtrinnet

Fagtilknytning:

  • Kunst og håndverk

En dag i S12 gir elevene en smakebit på glass. De får en innføring i noen av glassets muligheter, finurligheter og hemmeligheter. Ikke minst lærer de hvordan man kan forme og skape et selvportrett i glass!

Sammen med en introduksjon der glass som materiale blir presentert, vil elevene få kjennskap til en liten del av kunsthistorien. Vi vil snakke om hvordan kunstnere har arbeidet med portrett, hvordan de har valgt å framstille seg selv og andre overfor omgivelsene (et viktig tema i dagens samfunn) og hva komposisjon og fargevalg kan gjøre med stemningen i et bilde.
Elevene vil jobbe med tegning og skisser før de begynner å overføre dette arbeidet til et glassbilde. Vi vil fokusere på at et selvportrett ikke trenger være en direkte kopi av ansiktet, men heller en følelse av hvem man er. Selvportrettet skapes av glassbiter i ulike farger og størrelser som settes sammen og siden smeltes (fuses) til en flate.
Årets prosjekt er todelt og inkluderer en utstilling på skolene av de ferdige arbeidene. Utstillingen vi ønsker å bidra til å skape er både er en digital projisering i et egnet vindu på skolen og en mindre visning av de reelle glassbildene. Hver skole vil få besøk og veiledning i prosessen.

Maks 20 elever pr kurs

Vi oppfordrer til å melde på hele trinn, fordelt på flere dager, om mulig.

—————–

Kurset blir holdt følgende dager fra kl 10.00-13:00

Tirsdag 22.10, onsdag 23.10, torsdag 24.10, fredag 25.10,

tirsdag 29.10, onsdag 30.10, torsdag 31.10, fredag 1.11,

tirsdag 5.11, onsdag 6.11, torsdag 7.11

Gjennomstreket = booket.

Arrangementet er utgått.