Tidsrom:

18.09.2018 - 24.09.2018

Pris:

gratis gjennom DKS

Klassetrinn:

  • Mellomtrinnet
  • Ungdomstrinnet

Fagtilknytning:

  • Fremmedspråk / språklig fordypning
  • Kunst og håndverk
  • Mat og helse
  • Musikk
  • Naturfag
  • Norsk
  • Samfunnsfag

FÅ PLASSER IGJEN

Klimaworkshop med FN-sambandet er fullbooket, men det er noen plasser igjen på forestilling. Fyll ut bookingskjema for å kontakte oss.

SUSTAIN er en vakker, lekende og urovekkende konsertforestilling om menneskehetens forhold til naturen. Forestillingen er uten ord, og tar utgangspunkt i Chris Jordans bilder av fuglekadavre med plast i magen. Bodil Lunde Rørtveits mangfoldige stemme står sentralt i forestillingen, sammen med den anerkjente perkusjonisten Terje Isungset og tre andre musikere som spiller på instrumenter laget av plastsøppel.. Sustain hadde premiere under Festspillene i Bergen 2017 og fikk svært gode tilbakemeldinger da den ble spilt for skoleelever gjennom DKS også det året.

 

Forestillingen problematiserer menneskets overforbruk og utnyttelse av naturen, og viser hvilke utfordringer vi står ovenfor i dagens samfunn, med de uforutsette virkningene av plastens inntog i forbrukssamfunnet og forsøplingen av verdenshavene. Det siste året, spesielt etter funnet av gåsenebbhvalen på Sotra har dette vært en svært fremtredende sak som har skapt stort engasjement.

Vi inviterer elevene inn i en scenografisk installasjon av gjenbruksplast, som også er musikkinstrumenter som konserten spilles på. Sustain er en sterk scenisk opplevelse som samtidig åpner opp for refleksjon og kritisk tenkning. Hvordan forvalter vi mennesker og samfunnet verdens ressurser? Sustain problematiserer menneskets overforbruk og utnyttelse av naturen og vekker følelser hos elevene som ligger bortenfor ord og klimadebatter.

Elev-workshop med FN-sambandet:

Vi samarbeider med FN-sambandet, som vil gi elevene et solid faglig opplegg i forkant av den tankevekkende forestillingen. FN-sambandet bistår med oppdatert kunnskap om klima, miljø og samfunnsutvikling og inviterer elevene til å reflektere rundt disse temaene. FN-sambandet har lang erfaring som arrangør av debatter, foredrag, og andre spennende undervisningsopplegg.

 

Et vakkert og urovekkende rom av plast, fjær og beinrester omgir publikum og musikerne, og spiller også en fortellende rolle i konsertforestillingen. Det at forestillingen er uten ord gir elevene en større frihet til egen tolkning. Likevel har forestillingen en klar dramaturgisk oppbygging, bygget rundt et musikalsk verk av komponistduoen SAGN.

Sustain spilles på Cornerteateret på Møhlenpris 18.-24.september 2018 (f.o.m. tirsdag t.o.m mandag).

Det spilles to forestillinger med workshop i forkant av forestilling, med start 9:30 og 11:30

Skolene må sette av ca. to timer til rådighet, hvor man får både FN-workshop og forestilling samme dag.

Etter påmelding blir skolen kontaktet angående dag, tidspunkt og logistikk – husk å angi ønsket dag.

 

Medvirkende:

Bodil Lunde Rørtveit (vokal), Terje Isungset (perkusjon), Eline Sundal (fele/gitar/vokal), Magnus Brandseth (tuba/vokal), Jørn Lavoll (tangenter/perkusjon/vokal).

Thorolf Thuestad (lyddesign), Silje Grimstad (lysdesign), Silje Sandodden Kise (scenografi), Vibeke Flesland Havre (regi)

Kontakt:

Spørsmål kan rettes til produsent Hjørdis M. Steinsvik, post@prodis.no, 98684114.

Sted: Cornerteateret på Møhlenpris (vis a vis fotballbanen).

Adresse: Kong Christian Frederiks plass 4, 5006 Bergen

Tilkomst med Bybanen til Florida, buss til Møhlenpris (Puddefjordsbroen) eller gående over Småpudden.

Biler kan parkeres på G.C Riebers parkeringsplass skrått over gaten mot sjøen fra hovedinngangen på Cornerteateret mot betaling via Sesam Sesam-appen.

 

Foto: Thor Brødreskift og Jørn Lavoll

 

 

Arrangementet er utgått.