Tidsrom:

07.05.2020 - 01.07.2020

Pris:

Gratis for ungdomskoler, videregående skoler, helseinstitusjoner og pasientforeninger - Støttet av Brynildsens legat

Klassetrinn:

Fagtilknytning:

  • Mat og helse
  • Naturfag
  • Samfunnsfag

 

Kreftcellen svindler og overtaler normale celler i kroppen til å overgi organer og regelrett bidra til invadering og vekst. Vi kan neppe klandre dem, det er nemlig ingen enkel sak å motstå kreftcellens manipulerende evner og vinnende sjarm.

Er dette en partner du kunne vurdere å samarbeide med?    

Se her for mer info  Learn About Cancer Through Art 

 

I hvilken kategori blir du plassert? Kreftpasient, Kreftfri eller frisk? Er det virkelig så enkelt? illustrasjon: Tarig Osman

 

 

I utstillingen «Kunnskap om Kreft gjennom Kunst»  formidles kreftvitenskap fra Universitetet i Bergen til byens befolkning gjennom kunstformene teater, film og installasjoner.

Her kan du få med deg filmvisning, rebusløp, aktiviteter og forestilling om celler og kreft.

Reservér program hos henriette.ertsas@uib.no så kommer vi til din skole, setter opp utstillingen og guider elevene gjennom.

 

 

 

 

Alder på publikum: Utstillingen passer ungdom og voksne.  10 år og oppover. Opplegget kan tilpasses alder på gruppen.

Varighet på hendelse: 45-75 minutter guidet tur gjennom utstillingen (i grupper på maksimum 10 stk ) +  evt forestilling eller foredrag på 50 minutter.

Bestillingsfrist:  1 uke i forkant.

Avgift: GRATIS for ungdomskoler og videregående skoler, og øvrige foreninger som ønsker informasjon om kreftvitenskap som alle kan forstå. Utstillingen er finansiert av Familien Brynildsens Legat til støte av institusjoner som arbeider til beste for Bergen.

 

Program:

  • KORTFILMER om kreftcellen – Hun er Verdens Verste Kollega. Ansatt i bedriften kroppen, der hun misbruker sin stilling på det groveste.

Kreftforskeren introduserer: Hvorfor trenger dere å vite hvordan kreftcellen tenker?

Kreftcellen er blitt en egoistisk drittsekk. Hun trenger ikke lenger støtte og anerkjennelse fra de rundt seg, slik hun gjorde da hun var ung.

Kari Blodkar sliter seg ut på kryss og tvers for å forsyne kreftcellen med næring og oksygen. Men kreftcellen sløser med maten.

Immunforsvaret Ronny og Lars Lymfocytt stiller opp, men blir dessverre lurt trill rundt av kreftcellens forkledning.

Kreftcellen overtar arbeidsplassen sakte men sikkert, nesten uten at noen merker det. Resultatet blir fullstendig kaos.

 

 

  • REBUSLØP gjennom risikofaktorer for å utvikle kreft.

Klarer du å kopiere DNA uten å lage mutasjoner?  Gjør din diett og livstil livet vanskelig for en mutert celle, eller blir den oppfordret til å utvikle seg til en svulst? Hvor stor rolle spiller uflaks som årsak til kreft? Tenker du helst at alt som skjer har en årsak, inkludert kreft?

 

  • FORESTILLINGER: som kan bestilles i tillegg tilpasset elevenes alder

Stine Stamcelle Finner Seg Selv” En forestilling om identitet og fenotypisk plastisitet. Passer for 5-8 trinn.

Vi tilbyr kurs i Karsinom. Kreftcellen har mye erfaring med skikkelig dårlig ledelse, og har mange strategier å dele med fremadstormende entrepenører. Kreftcellens strategier garanterer gigantisk, men særdeles kortsiktig gevinst.  Passer for ungdomskole , videregående og voksne

 

  • HOS LEGEN: Hva kan være spåkulen vi trenger for å kunne forutsi pasientens fremtid? Angi utviklingen av kreftsykdom. Hvor mye usikkerhet kan pasienten akseptere? Hvor sikker kan egentlig legen være når denne lager en prognose?

 

  • KREFTCELLE PÅ VEGGEN: Malerier og Foto

Kreftceller på vandring fra primærsvulsten til nye jaktmarker et annet sted i kroppen.

Fredag 25.10.19 arrangerte vi lanseringfest for kortfilmene og prosjektet.

Arrangementet er utgått.

Comments are closed.